Toveri leipoi Juhannuspäivän aamiaispöytään calzoneja. Ohje on kirjasta 500 piirakkaa ja torttua (RebeccaBaugniet). Näitä täytyy tehdä toistekin. Täytyy testata erilaisia täytteitä.
500 g vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1½ rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
2½ dl hyvin lämmintä vettä
200 g ricottajuustoa (laitoin 100 g Violan tomaattibasilikatuorejuustoa ja 100 g emmentaaliraastetta)
85 g raastettua mozzarellajuustoa
2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
100 g paloiteltua italialaista ilmakuivattua kinkkua
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
vastarouhittua pippuria
(aromisuolaa)
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Yhdistä taikinaa varten 280 g vehnäjauhoja, sokeri, hiiva ja suola.
- Lämmitä oliiviöljyä ja vettä pienessä kattilassa noin 42 asteiseksi.
- Kaada öljyvesiseos hitaasti jauhojen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää vielä 140 g jauhoja ja sekoita. Jos tarpeen lisää jauhoja korkeintaan 70 g, kunnes taikina on riittävän kiinteää. Vaivaa minitoimikoneessa tai käsin, kunnes taikina on sileää ja joustavaa.
- Voitele kulho öljyllä, nosta taikina siihen ja peitä liinalla. Anna levätä 10 minuuttia.
- Yhdistä keskenään juustot, ilmakuivattu kinkku ja basilika. Mausta pippurilla ja halutessasi aromisuolalla.
- Jaa taikina 4 osaan. Muotoile ne palloiksi ja kaulitse niistä pyöreitä levyjä (3 mm paksuja ja 15 cm leveitä).
- Kostuta kiekkojen yläosa veteen kastetulla pullasudilla.
- Lusikoi 1/4 täytteestä jokaisen kiekon alaosaan. Taita yläosa päälle ja painele reunat toisiinsa kiinni. Poimuta reunukset kauniisti ja tee pintaan 1-2 viiltoa.
- Paista 20-30 minuuttia.
Kommentit