Toveri leipoi Juhannuspöytään mintun makuisen kakun. Ohje on kirjasta 500 piirakkaa ja torttua (Rebecca Baugniet). Ohjetta on hieman muutettu.

1245486550_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

150 g murkattuja suklaakeksejä

80 g sulaa voita

1 rkl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

  • Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja painele 20-24 cm vuoan pohjalle. Paista uunissa 175 asteessa 10-15 min. Jäähdytä ritilällä.

Täyte:

3 liivatetta

2½ dl kermaa

55 g sokeria

4-8 rkl kissanminttulikööriä (ohjeessa oli 3 rkl crème de menthe -minttulikööriä ja 4 rkl vaaleaa crème de cacao -kaakaolikööriä)

4 suuren kananmunan keltuaista

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

hieman sinistä elintarvikeväriä

2 pätkistä rouhittuina tai lastuina

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Kaada 3/4 dl kermaa kattilaan.
  • Vatkaa sokeri, likööri ja munankeltuaiset sekaisin kerman kanssa.
  • Purista liivatteet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes liivatteet sulavat. Sekoita koko ajan.
  • Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Anna jäähtyä toisinaan sekoittaen 10-15 minuuttia. Seos on valmis, kun se on paksua ja kiisselimäistä.
  • Vatkaa loput kermat kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
  • Sekoita kerma-tuorejuustoseos varovasti liivateseokseen. Lisää hieman sinistä elintarvikeväriä, jotta seokseta tulee mintunvhreää.
  • Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle.
  • Anna olla jääkaapissa 3 tuntia tai kunnes täyte hyytyy.
  • Koristele pätkisrouheilla.