Toveri leipoi Juhannuspöytään mintun makuisen kakun. Ohje on kirjasta 500 piirakkaa ja torttua (Rebecca Baugniet). Ohjetta on hieman muutettu.
Pohja:
150 g murkattuja suklaakeksejä
80 g sulaa voita
1 rkl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
- Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja painele 20-24 cm vuoan pohjalle. Paista uunissa 175 asteessa 10-15 min. Jäähdytä ritilällä.
Täyte:
3 liivatetta
2½ dl kermaa
55 g sokeria
4-8 rkl kissanminttulikööriä (ohjeessa oli 3 rkl crème de menthe -minttulikööriä ja 4 rkl vaaleaa crème de cacao -kaakaolikööriä)
4 suuren kananmunan keltuaista
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
hieman sinistä elintarvikeväriä
2 pätkistä rouhittuina tai lastuina
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Kaada 3/4 dl kermaa kattilaan.
- Vatkaa sokeri, likööri ja munankeltuaiset sekaisin kerman kanssa.
- Purista liivatteet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes liivatteet sulavat. Sekoita koko ajan.
- Nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Anna jäähtyä toisinaan sekoittaen 10-15 minuuttia. Seos on valmis, kun se on paksua ja kiisselimäistä.
- Vatkaa loput kermat kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla.
- Sekoita kerma-tuorejuustoseos varovasti liivateseokseen. Lisää hieman sinistä elintarvikeväriä, jotta seokseta tulee mintunvhreää.
- Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle.
- Anna olla jääkaapissa 3 tuntia tai kunnes täyte hyytyy.
- Koristele pätkisrouheilla.
Kommentit