Tämän herkun ohjeen Torttu löysi Emerald City -blogista. Olihan hyvää, nami . Ohjeen mukaan leivokset voi myö pakastaa, mutta meillä nämä ei todellakaan ehtineet pakkaseen asti...
JÄÄLAUTTALEIVOS
Pohja:
200g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 keltuaista
4dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa, punssia, vettä, rommia, tms.
1tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2tl vanilliinisokeria
Täyte:
200 g suklaata
Marenki:
3 valkuaista
2dl sokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Lisää joukkoon neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhoisin sormin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle paloiteltu suklaa ja painele suklaata hieman taikinaan.
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten. Levitä marenkiseos suklaan päälle. Paista 175 asteeseessa n. 30 min. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.
Kommentit