Tortun veli perheineen pääsi muuttamaan omaan, uuteen kotiin. Muuttotohinan keskellä juotiin kakkukahveet ja tarjolla oli Marilyn täyskäriä. Täyteenä tässä Herkkuhovi -blogista bongattua lakritsi-sitruunatäytettä. Hieman alkuperäistä ohjetta muuntelin.

Sitruunatäyte:

1 prk FloraVispiä
1 prk Valion sitruunarahkaa
2-3 rkl sitruunamehua
2-3 rkl tomusokeria
(n. 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
3 liivatelehteä

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sitruunarahka (ja vaniljakastike) hyvin sekoittaen. Lisää sitruunamehua oman maun mukaan. Maistele ja mausta tomusokerilla :) Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen kylmässä vedessä n. 5 minuuttia lionneet liivatelehtet. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Lakritsitäyte:


1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarpone juustoa
lakritsikastiketta maun mukaan (2 dl)
3 liivatelehteä
(turkinpippuri crushia oman maun mukaan)

Vaahdota kerma. Lisää Mascarpone ja lakritsikastike joukkoon hyvin sekoittaen. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata siihen n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.