MACARONIT eli MANTELILEIVOKSET

100g mantelijauhetta

3 dl tomusokeria

2 valkuaista

1 rkl hienoa sokeria (Siro)

Jauhemaista elintarvikeväriä

Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Vaahdota valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seos kiiltäväksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä elintarvikevärillä.

Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa liukenee. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.