Toveri leipoi pääsiäisen kunniaksi hyydykekakun töihin työkavereiden herkuteltavaksi. Sen verran joutuin tuli kakku syötyä, että seuraavan kerran vien hiukan isomman kakun. Kakussa on pohjalla ja moussien välissä pellillä paistettu kääretorttupohja: (sopii hyvin myös keliaakikoille)
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa 10-15 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa irtopohjavuoan kokoiset palat (20 cm).
Täytteen pohjana on:
1 prk Flora vispiä vaahdotettuna
1 prk rahkaa
1 prk vaniljajugurttia
hiukan sokeria
- Jaa täyte kahteen. Lisää ensimmäiseen:
appelsiinimarmeladia maun mukaan
sitruuna-aromia pari tippaa
3 liivatetta liotettuna appelsiintuoremehutilkkaan
Lisää toiseen täytteeseen:
100 g maitosuklaata
vanilja-aromia
3 liivatetta liotettuna kahvitilkkaan
- Levitin kummankin pohjapyörylän päälle appelsiinmarmeladia.
- Hyytyneen kakun päälle levitin persikan siivuja ja päälle sivelin hyydykesokeriseoksen.
Pohjaa ja täytteitä jäi vähän. Kokosin jämistä omalle perheelle maisteltavaa.
Kommentit