Torttu leipasi pakkaspäivän ratoksi pehmoisia pullia.

VANILJASILMÄPULLAT

1 pkt hiivaa (50g)

100g voita

3dl maitoa

½ tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

9 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 pussi vaniljakastikejauhetta

2 dl maitoa

Murenna hiiva astiaan. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa astian reunoista. Anna nousta liinan alla n. 30min.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Lisää jauhoja tarvittaessa ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Tee osista pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele pulliksi. Anna pullien kohota 30min.

Valmista vaniljatäyte. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat vaniljatäytteellä.

Paista pullia uunin keskiosassa 5-10min. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat voisulalla ja kasta ne sokeriin.