Toverin miehellä oli syntymäpäivä ja halusin välttämättä leipoa kakun. Tortun lainaamasta suklaakirjasta löysin tämän ohjeen. Muokkasin ohjetta hiukan. Koristelussa tulikin sitte kiire, ku vieraat tulivat. No makuahan koristelu ei pahenna. Kukka on marsipaania ja lehdet suklaata.

Pohja:

175 g voita

175 g sokeria

4 munaa

200 g jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaota

50 g tummaa suklaata

Täyte I:

4 dl kuohukermaa

130 g tummaa suklaata

130 g maitosuklaata

Täyte II:

1 prk mansikka marja pureeta (pakaste)

sitruuna-aromia

vaniljasokeria

Päällyste:

200 g suklaata

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen vuoka (20 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe varovasti sekoittaen. Lisää muiden sekaan sulatettu suklaa.
  3. Paista 180 asteessa 40-60 min. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
  4. Kiehauta täytteen kerma kattilassa ja sulata suklaa joukkoon. Jäähdytä suklaakerma. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi.
  5. Sekoita II täytteen aineet keskenään.
  6. Kostuta kakkupohja appelsiinimehulla. Levitä mansikkapuree pohjan päälle ja sen päälle osa suklaakermavaahdosta.
  7. Levitä kakun päälle ja sivuille suklaakermavaahtoa.
  8. Sulata päällysteen suklaa ja levitä suklaa leivinpaperin päälle. Asettele kovettunut suklaa kakun reunalle.
  9. Pursota loput suklaakermasta kakun päälle.