Toverin miehellä oli syntymäpäivä ja halusin välttämättä leipoa kakun. Tortun lainaamasta suklaakirjasta löysin tämän ohjeen. Muokkasin ohjetta hiukan. Koristelussa tulikin sitte kiire, ku vieraat tulivat. No makuahan koristelu ei pahenna. Kukka on marsipaania ja lehdet suklaata.
Pohja:
175 g voita
175 g sokeria
4 munaa
200 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaota
50 g tummaa suklaata
Täyte I:
4 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
Täyte II:
1 prk mansikka marja pureeta (pakaste)
sitruuna-aromia
vaniljasokeria
Päällyste:
200 g suklaata
- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen vuoka (20 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe varovasti sekoittaen. Lisää muiden sekaan sulatettu suklaa.
- Paista 180 asteessa 40-60 min. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- Kiehauta täytteen kerma kattilassa ja sulata suklaa joukkoon. Jäähdytä suklaakerma. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi.
- Sekoita II täytteen aineet keskenään.
- Kostuta kakkupohja appelsiinimehulla. Levitä mansikkapuree pohjan päälle ja sen päälle osa suklaakermavaahdosta.
- Levitä kakun päälle ja sivuille suklaakermavaahtoa.
- Sulata päällysteen suklaa ja levitä suklaa leivinpaperin päälle. Asettele kovettunut suklaa kakun reunalle.
- Pursota loput suklaakermasta kakun päälle.
Kommentit