Liputuspäivän kunniaksi Torttu väänsi torttuja.... Näitten Ruuneperien ohje on Hellapoliisin blogista. Itse hieman ohjetta muokkasin omaan makuun sopivaksi.
RUNEBERGIN TORTUT
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
50 g mantelijauhetta
1 1/2 dl murustettuja, vaaleita pikkuleipiä
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2-1 maustemitallinen vanilja-aromia
Pinnalle:
Vadelmahilloa tai -marmeladia
Tomusokeri-vesikuorrutetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää siirappi ja munat yksitellen, hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Mausta lopuksi vanilja-aromilla.
Jaa taikina muffarivuokiin ja paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Pursota jäähtyneiden torttujen pinnalle vadelmamarmeladia tai -hilloa.
Tee paksu seos tomusokerista ja tilkasta vettä, pursota seos suorapäisellä tyllalla hillon ympärille.
____________________________________________________________
Toveri leipoi myös Runebergintorttuja lasten toiveesta. Tyttö toi ohjeen eskarista. En oo aiemmin leiponu "ruuneperejä", ei oo ikinä ollu mun makuun. Yllätys yllätys, nää olikin hyviä. Kai ne kaupan tortut on sitte pahempia, kuin ite tehyt Tein nämä pieniin silikonisiin muffinssivuokiin. Tällä ohjeella tulee noin 12 pientä torttua.
1 kananmuna
1½ dl sokeria
1 dl kahvikermaa
1 dl jauhettua mantelijauhetta
2 dl korppujauhoja
150 g sulatettua rasvaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
vadelmahilloa
valmista tomusokerikuorrutetta tai
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Sulata rasva.
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kerma.
- Lisää manteli, korppujauhot ja rasva.
- Lisää vehnäjauho, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
- Jaa taikina vuokiin ja paista n. 15 min.
- Koristele jäähtyneet tortut hillolla ja kuorrutuksella.
Kommentit