Torttu paistoi munkkeja. Testasin tällä kertaa sotkun munkki -ohjetta. Ohje on Pullahiiren -blogista. Munkeista voi tehdä myös pyöreitä ja paistetun munkin sisään töräyttää hilloa, niin saa ihania hillomunkkeja. Ite tein nyt vaan tämmösä reikelimunkkeja ja hyvin tekivät kauppansa nämäkin

SOTKUN MUNKIT

1 litraa vettä
200g hienoa sokeria
200g leivontamargariinia
30g suolaa
2 munaa
100g hiivaa
n. 2 kg vehnäjauhoja

Öljyä paistamiseen

Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, munat, hiiva ja suola. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata taikina. Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pala vaaleaa leipää. Öljy on sopivan lämmintä, kun pieni leipäpala ruskistuu kauniiksi. Liian kuuma öljy alkaa savuta. Upota öljyyn kattilan koosta riippuen 3-4 munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä ympäri. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan ja kierittele sokerissa.