Joulusta lähtien Torttu on ollut leivontalakossa. Tänään sitten iski pakottava tarve pöllyytellä jauhoja. Makeita herkkuja on tullut muntattua liikaakin, joten jotain suolaista teki nyt mieli. Tuli sitten tekaistua lohipiirakkaa. Oli hyvää J

1232479474_erda 006.JPG

LOHIPIIRAKKA

Taikina:

250g pehmeää margariinia

250g vehnäjauhoja

200g rahkaa

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja rahka keskenään. Älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin n. pariksi tuntia.

Täyte:

1½dl puuroriisiä

5dl vettä

½ kalaliemikuutio

5 kananmunaa

1 nippu tilliä

400g siivutettua graavilohta

(Valkopippuria)

Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurilla. Hienonna tilli.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa n.½ cm paksuiseksi 25 x 35 kokoiseksi levyksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinapohjalle riisi, lohiviipaleet, tilli ja kananmunan viipaleet. Mausta halutessasi valkopippurilla. Kauli loput taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen. Voitele kananmunalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten

Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä n. 30 min.