Torttu paisto leivinuunissa myös karjalanpiirakoita. Nämä on niiiiiiin hyviä!!!

KARJALANPIIRAKAT

2dl  vettä

1 tl suolaa

3dl ruisjauhoja

2-3dl vehnäjauhoja

Täyte:

5dl vettä

3dl riisiä

1 l maitoa

1-1½tl suolaa

__________________________________________________________

Toveri leipasi myös karjalanpiirakoita lauantaipäivän iloksi. Ohje on äitini vanhasta keittokirjasta. Näitä leipoessa oli nostalgisen tunnelmat. Muistelin kuinka pienenä tuli leivottua useastikin äitini ja siskojen kanssa näitä suolaisia herkkuja. Kiitos äidille, että tämäkin taito on hyppysissä!

Pohjataikinaan tulee 2 dl vettä, 1 tl suolaa, 2-2½ dl vehnäjauhoja ja 2½ dl ruissihtijauhoja. Tein taikinasta mukavan pehmeää ja helposti kaulittavaa. Täytteenä on riisipuuro (1 l maitoa) ja yksi kananmuna. Paistetut piirakat kastoin seokseen, jossa oli 75 g sulaa voita ja 1 dl vettä. Paistoin nämä leivinuunissa, alkulämpöä oli 260 astetta. Tällä ohjeella tuli 32 sopivan kokoista piirakkaa.