Torttu teki työpaikalle joulupuuron jälkkäriksi hyydykekakkua. Päätin testata valkosuklaa-luumukakkua. Ohjeen otin ET-lehdestä ja itse sitä hieman muuttelin.
VALKOSUKLAA-LUUMUKAKKU
Pohja:
75g voita
150g Digestive keksejä
Hienonna keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurut leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
5 liivatetta
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 prk rahkaa
5 dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
(sitruuna-aromia)
2dl luumusosetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Lisää tähän seokseen kuumassa vesitilkassa liuotetut liivatteet ja lopuksi sekoittele joukkoon kananmunavaahto.
Jaa massa kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen puolikkaaseen sulatettu valkosuklaa ja sitruuna-aromi. Lisää toiseen puolikkaaseen n. 1½ dl luumusosetta. Kaada valkosuklaatäyte kakkupohjalle ja sen päälle luumutäyte. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele mm. luumusoseella.
Kommentit