Tortun teki mieli jotain suklaista leivonnaista ja päätin sitten kokeilla tätä Pullahiiren -blogista bongattua suklaakakkua. Tämä oli hyvää, joten tulee varmasti tehtyä uudelleenkin. Kuorrutteen tein tosin tuplana, sillä minun mielestä kakun päällä pitää olla ihanaa kuorrutetta mahdollisimman paljon … NAM! J

Suklaakakku


125g voita
3dl sokeria
3 munaa
4 1/2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
3-4rkl kaakaojauhoa
2 dl maitoa

Kuorrutus:
100g voita
2rkl kaakaojauhoa
3dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia
2tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kypsennä kakkua uunissa 180 astetta 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutteen aineet tasaiseksi massaksi. Levitä tai pursota kuorrute kakulle ja koristele haluamallasi tavalla.