Toveri leipoi viikonloppuherkuksi pitkästä aikaa kääretortun. Suklaista teki mieli ja sellanenhan täyty sitte tehä. Kääretorttupohjana on ihan perus tumma kääretorttupohja, ohje löytyy prinsessaleivos-ohjeesta. Välissä on makoisa suklainen ja kahvin makuinen täyte ja mansikkahilloa. Banaani olis sopinu tähän oivasti, mutta valitettavasti yksi lapsistamme ei välitä banaanista.
Täyte:
2½ dl kermaa
200 g maitosuklaata
1 prk rahkaa
1 rkl tomusokeria
4 tippaa vanilja-aromia
½ liivate
tilkka kahvia
+ mansikkahilloa
- Lämmitä kattilassa kerma ja suklaapalat, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä suklaakerma hyvin. Laitoin parvekkeelle jäähtymään, ulkona kun oli pienoinen pakkanen.
- Liota liivate kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
- Vatkaa suklaakerma vaahdoksi.
- Lisää rahka, tomusokeri ja vanilja-aromi.
- Kuumenna kahvi esim. mikrossa ja sulata liivate joukkoon. Kaada ohuena nauhana muiden joukkoon.
- Levitä kääretorttupohjan päälle hillo ja osa täytteestä. Kääri varovasti rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Levitä loput täytteestä kääretortun päälle ja koristele esim. raastetulla suklaalla.
Tässä samainen kääretorttu. Välissä appelsiinimarmeladia, appelsiinia ja banaania. Samalla harjottelin spritsausta.
Kommentit