2085169.jpg

Toveri leipoi viikonloppuherkuksi pitkästä aikaa kääretortun. Suklaista teki mieli ja sellanenhan täyty sitte tehä. Kääretorttupohjana on ihan perus tumma kääretorttupohja, ohje löytyy prinsessaleivos-ohjeesta. Välissä on makoisa suklainen ja kahvin makuinen täyte ja mansikkahilloa. Banaani olis sopinu tähän oivasti, mutta valitettavasti yksi lapsistamme ei välitä banaanista.

Täyte:
2½ dl kermaa
200 g maitosuklaata
1 prk rahkaa
1 rkl tomusokeria
4 tippaa vanilja-aromia
½ liivate
tilkka kahvia
+ mansikkahilloa
  1. Lämmitä kattilassa kerma ja suklaapalat, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä suklaakerma hyvin. Laitoin parvekkeelle jäähtymään, ulkona kun oli pienoinen pakkanen.
  2. Liota liivate kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
  3. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi.
  4. Lisää rahka, tomusokeri ja vanilja-aromi.
  5. Kuumenna kahvi esim. mikrossa ja sulata liivate joukkoon. Kaada ohuena nauhana muiden joukkoon.
  6. Levitä kääretorttupohjan päälle hillo ja osa täytteestä. Kääri varovasti rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  7. Levitä loput täytteestä kääretortun päälle ja koristele esim. raastetulla suklaalla.
2181059.jpg

Tässä samainen kääretorttu. Välissä appelsiinimarmeladia, appelsiinia ja banaania. Samalla harjottelin spritsausta.