Toveri: Sain siskoltani herkullisen leivosohjeen ja täytyihän sitä kokeilla. Muuntelin hieman ohjetta oman makuni mukaan.
Pohjat:
½ dl mantelijauhetta, laitoin hasselpähkinäjauhetta
½ dl sokeria
1 rkl kaakaota, laitoin Dumle-kaakaota
50 g kylmää voita
1 munankeltuainen
n. 2 dl vehnäjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
1 kananmuna
1 dl rahlaa
1 tl vaniljasokeria
lisäsin vielä 2 tl sitruunan mehua
Pinnalle:
esim. hedelmiä tai marjoja
- Sekoita mantelijauhe, sokeri, kaakaojauhe, voi, keltuainen ja vehnäjauhot taikinaksi käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 30 min.
- Säädä uuni 200 asteeseen. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se 10 palaksi.
- Painele palat voideltuihin alumiinivuokiin tai silikonivuokiin ja paista pohjia uunin keskiosassa n. 10 min. Pane pohjat jääkaappiin viilenemään.
- Vatkaa kerma kevyesti ja pane se jääkaappiin. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä hieman.
- Vatkaa kananmuna ja sekoita se sulatettuun suklaaseen.
- Sekoita ensin pari ruokalusikallista kermavaahtoa suklaaseokseen. Sekoita sitten suklaaseos loppuun kermavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi rahka, vaniljasokeri ja sitruunan mehu.
- Täytä jäähtyneet pohjat täytteellä ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
Kommentit