1968057.jpg

Toveri: Sain siskoltani herkullisen leivosohjeen ja täytyihän sitä kokeilla. Muuntelin hieman ohjetta oman makuni mukaan.

Pohjat:
½ dl mantelijauhetta, laitoin hasselpähkinäjauhetta
½ dl sokeria
1 rkl kaakaota, laitoin Dumle-kaakaota
50 g kylmää voita
1 munankeltuainen
n. 2 dl vehnäjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
1 kananmuna
1 dl rahlaa
1 tl vaniljasokeria
lisäsin vielä 2 tl sitruunan mehua

Pinnalle:
esim. hedelmiä tai marjoja

  1. Sekoita mantelijauhe, sokeri, kaakaojauhe, voi, keltuainen ja vehnäjauhot taikinaksi käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 30 min.
  2. Säädä uuni 200 asteeseen. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se 10 palaksi.
  3. Painele palat voideltuihin alumiinivuokiin tai silikonivuokiin ja paista pohjia uunin keskiosassa n. 10 min. Pane pohjat jääkaappiin viilenemään.
  4. Vatkaa kerma kevyesti ja pane se jääkaappiin. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä hieman.
  5. Vatkaa kananmuna ja sekoita se sulatettuun suklaaseen.
  6. Sekoita ensin pari ruokalusikallista kermavaahtoa suklaaseokseen. Sekoita sitten suklaaseos loppuun kermavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi rahka, vaniljasokeri ja sitruunan mehu.
  7. Täytä jäähtyneet pohjat täytteellä ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
Täyte kannattaa tehdä etukäteen ja laittaa jääkaappiin vetäytymään. Itse täytin vuokaset aika lailla heti  ja se oli liian löysää. Myös täytettä jäi aika päljon jäljelle. Täytyy tehdä uudet pohjat ja herkutella uudestaan.