1977611.jpg

Tämän ohjeen taisin saada Tortulta joskus muinoin. Nyt vasta tuli reseptiä testattua, kun mieheni sisko toi meille ison satsin näitä herkullisia ruokasieniä. Itse laitoin keittoon yhden ison sipulin, maidon sijasta laitoin kolmen juuston ruokakermaa ja tavallista ruokakermaa sekä Koskenlaskija sulatejuustoa. Keitosta tuli täyteläisen kermaista.

1-2 sipulia
1 rkl öljyä
300 g suppilovahveroita
2 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
5 dl maitoa/kermaa
100 g sulate- tai tuorejuustoa
ripaus rakuunaa
ripaus yrttisuolaa

  1. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sienet.
  2. Ripottele jauhot ja kaada ensin vähitellen kasvisliemi. Siirrä seos kattilaan ja lisää maito/kerma. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää sultejuusto/tuorejuusto nokareina ja mausteet. Tarkista maku.