Tämän tyyppistä käkristä Torttu pääsi maistamaan työpaikalla. Tykkäsin tämän mausta ja kehittelin tästä oman ohjeen.
MANSIKKA -KÄÄRETORTTU
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kääretorttupohjaa 225 asteisessa uunissa 5-8min. Kumoa kypsä torttupohja sokeroidulle leivinpaperille.
Täyte:
100g voita
2 dl mansikkatomusokeria
1 munan keltuainen
Mansikkamarmeladia
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa seokseen keltuainen. Levitä kääretorttupohjalle mansikkamarmeladia ja sen päälle voitäyte. Kääri rullalle ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa.
Kommentit