1968736.jpg

Tämän kakun ohjeen Torttu löysi Suklaaherkut -kirjasta. Tähän kakkuun käytettiin tuorejuustotäytettä. Oli se ihan ok, mutta olisin kaivannut siihen enempi makua. Seuraavalla kerralla maustamattoman tuorejuuston tilalla käyttäisin maustettua tuorejuustoa (esim. appelsiini) tai sitten juustotäytteen sijasta voisi käyttää jotain paistonkestävää marmeladia. Mutta tässäpä ohje kopsattuna suoraan kirjasta:

KREEMI-BROWNIET

200g kevyttuorejuustoa

2-3 tippaa vaniljauutetta

250g sokeria

2 munaa

100g voita

3 rkl kaakaota

100g siivilöityjä jauhoja

1 tl leivinjauhetta

50g pekaanipähkinämurskaa

Kuorrutus:

50g voita

1 rkl maitoa

100g tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljauute ja 25g sokeria ja nosta toistaiseksi sivuun.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Laita voi ja kaakaojauhe kasariin, kuumenna sekoittaen ja lisää munaseokseen. Hämmennä joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pähkinät.

Laita puolet taikinasta vuokaan (halkaisija 20cm). Levitä tuorejuustoseos varovasti päälle ja sitten loput taikinasta päällimmäiseksi. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 min. Anna jäähtyä vuoassa.

Sulata voi maitoon ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakao. Levitä kuorrutus brownien pinnalle ja koristele pähkinöillä.