1950104.jpg

Toverin mies on jo pitkään pyytäny, että tekisin pellillisen lihapiirakkaa. Vapaapäivä kun on, niin mikäpä ettei aikaansa kuluttais keittiössä herkkuja tehden. Taikina on voitaikinaa. Välissä on paistettua jauhelihaa, keitettyä riisiä, keitettyä ja pienittyä kananmunaa, raaka kananmuna sitomaan seosta ja erilaisia mausteita.

Voitaikina:

450 g voita
9 dl vehnäjauhoja
2,25 dl kylmää vettä

  1. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli jauhotetulla pöydällä, taittele kolminkertaiseksi ja kauli. Toista vähintään kolme kertaa.
  4. Kauli voitaikina pellin kokoiseksi. Lisää täyte. Kauli kansi. Koristele halutessasi yli jääneellä taikinalla. Voitele munalla.
  5. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.