1806502.jpg

Tämän maukkaan kuivakakun ohjeen Torttu nappasi Pirkan ruokasivuilta.

SUKLAAHUNTUKAKKU

250g voita

250g sokeria

5 munaa

250g vehnäjauhoja

1½tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

Sitruunan raastettu kuori

2rkl sitruunamehua

Kuorrutus:

1½dl sokeria

1½rkl kaakaojauhetta

1dl vispikermaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi sitruunan kuori ja mehu. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 l rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45-55min.

Sekoita sokeri ja kaakao ja lisää kerma. Sekoittele seosta niin kauan että sokeri sulaa ja seos on tasaista. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja taputtele kaakaoseos pullasudilla kakun vielä kuumaan pintaan, jolloin kakku saa pinnalleen ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Kääri kakku folioon ja säilytä se kylmässä tai pakasta.