1797328.jpg     1797348.jpg

Kesälomareissulla Torttu ei päässyt leipomaan neljään päivään. "Vieroitusoireita" piti jotenkin lievittää, joten tuli hankittua kirjakaupasta Maittavat Suklaaherkut -kirja. Seuraava ohje ensimmäinen kokeilu kyseisestä kirjasta. Suosittelen lämpimästi, sekä kirjaa, että tätä ohjetta :)

PERHOSMUFFINSSIT  (12kpl)
125g pehmeää margariinia
125g sokeria
150g jauhoja
1½tl leivinjauhetta
2 munaa
2rkl kaakaojauhetta
25g tummaa suklaata sulatettuna (minä laitoin 50g)

Laita kaikki muffariaineet, paitsi sula suklaa, isoon kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella pehmeäksi
taikinaksi. Vatkaa sitten suklaa joukkoon. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 180 asteessa
n. 15-20min.

Sitruuna-voikreemi
100g pehmeää suolatonta voita (ite käytin normaalisuolaista)
225g siivilöityä tomusokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1rkl sitruunamehua
Tomusokeria hunnutukseen

Vaahdota voi. Sekoita tomusokeri vähitellen mukaan. Lisää pestyn sitruunan kuori ja mehu.
Sekoita hyvin.

Leikkaa jäähtyneistä muffareista pintakerros irti ja halkaise se kahtia. Pursota kreemi muffareille ja aseta irti leikkaamasi puoliskot kreemin päälle vinoon kuin perhosen siivet. Hunnuta tomusokerilla