1833793.jpg

Toveri leipoi miehensä toiveesta taas mustikkapiirakkaa. Mikä ettei, kun tuoreita mustikoita oli tarjolla. Tämä on erittäin nopea ja maukas ohje. Maukkaan kastikkeen tein Vanhanajan vaniljakastikkeesta.

Pellilliseen tarvitset:

2 lasia sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g sulatettua voita

1. Sekoitetaan ja erotetaan 1/3 muruseokseksi.

Lisätään:
1 kananmuna
1 lasi maitoa

2. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Levitä taikina pellille ja päälle marjat. Viimeistele piirakka muruseoksella, jonka aikaisemmin erottelit.
4. Paista 175-200 asteessa kauniin ruskeaksi.

Eilen muunsin mitat pienemmälle vuoalle:

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
+
1 kananmuna
1 dl maitoa