1849517.jpg

Kylläpä oli Tortulla mustikkapiirakan mustikat hukasa…J Sen vertas niitä kuitenkin löyty että sai syksyn ensimmäinen mustikkapiirakan pyöräytettyä. Vähä kyllä terästelin tätä vadelmillakin J . Tässä piiraassa oli mukavan pullamainen fiilis kardemumman ansiosta. Ohje on otettu Kaarina Roinisen Iloisen leipojan kirjasta. Oli hyvää ja helppo tehä. Eri aineet vaan “sotkettiin” keskenään J

ÄIDIN MUSTIKKAPULLA

2 munaa

1½dl sokeria

2dl maitoa

125g sulatettua voita

2 tl kardemummaa

4dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

Väliin:

3dl mustikoita

½dl sokeria

Sekoita munat ja sokeri keskenään puuharukalla. Lisää joukkoon maito, voisula ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat.

Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-26cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55min.

Anna pullan jäähtyä vuoassa 20min ja kumoa se sitten varovasti ensin toiselle lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan, niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.