1800153.jpg

Tortun piti saada tuoreista mansikoista jotain hyvää. Marenkitorttuhan on hyvää, jos mikä. Ohjetta olisi tässä:

MANSIKKA-MARENKITORTTU

1½dl sokeria
150g voita
3 keltuaista
2½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3/4dl maitoa

Marenki
3 valkuaista (ite laitoin 4)
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Täyte
2dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa
(sokeria)
mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaistet. Lisää lopuksi vuorotellen jauhot ja maito.
Levitä pohjataikina uunipellille.
Marenkia varten vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokerit vaahtoon.
Lusikoi marenkikokkareet pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla
ritilätasolla 20-30min.

Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja maun mukaan sokeria. Puolita
jäähtynyt kakkupohja. Laita toisen pohjan päälle ohuelti mansikkamarmeladia, rahkaseos ja
pilko pohjalle vielä reilusti tuoreita mansikoita. Lättää toinen kakkupohja täytteen päälle.
Koristele mielesi mukaan.