1854776.jpg

1854777.jpg

Toveri: Sain tädiltäni joitakin vuosia sitten tällaisen pannukakkuohjeen:

2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 dl maitoa
1 tl levinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja (itse laitoin 5 dl)
n. 100 g voita

  1. Vispilöi munia ja sokeria hetken aikaa.
  2. Lisää vaniljasokeri, suola ja maito.
  3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää muiden sekaan.
  4. Sulata voi ja lisää se taikinaan tai suoraan uunipellille.
  5. Paista 200-225 asteessa 30-35 min.
Pannarin päälle vatkasin Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa. Lisäksi tein hillosokerilla pakastemansikoista hilloa. Pussissa oli 300 g mansikoita, joten lisäsin hillosokeria 300 g. Mikrossa täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoitin pari kertaa. Jäähdytin noin 15 minuuttia. Kyllä oli maukasta. Hilloakin jäi johonkin muuhun herkkuun.

Yllä olevaa pannaria teen silloin tällöin. Yleensä teen letut ja pannarit seuraavalla ohjeella:

3 munaa
½ dl sokeria
½ tl suolaa
5 dl maitoa
25-50 g voita
vehnäjauhoja, kunnes taikaina on suht' koht' paksua.

Lettupannulla rapsakoita lettuja tai uunissa 250 asteessa, kunnes kauniin ruskeaa.

Pannari on herkullista, kun se kohoaa uunissa useasta kohdasta ja on aika ohkasta.