1854779.jpg

Toveri sai tämän herkullisen keiton ohjeen äidiltä. Viherpippurisulatejuusto antaa keitolle aika tulisen maun. Myös savuporosulatejuusto käy keittoon oikein hyvin.

240 g poronkäristystä tai saksanhirvikäristystä (pakaste)
1 tl suolaa
7½ dl vettä
1 lihaliemikuutio
500 g perunasipulisekoitusta
1 pss suikalejuureksia
250 g viherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
2½ dl kermaa
3 rkl tuoretta rakuunaa tai 1-2 tl kuivattua
silputtua ruohosipulia
1 dl persiljasilppua

  1. Ruskista käristysliha pannulla, lisää suola. Kuullota perunat ja juurekset pannulla.
  2. Kaada liha ja juurekset isoon kattilaan. Lisää vesi ja lihaliemkuutio.
  3. Sulata juusto kermaan pienessä kattilassa tai paistinpannulla. Kaada juustokerma muiden sekaan isoo kattilaan.
  4. Kun juurekset ja liha ovat kypsiä, pyöräytä sekaan rakuuna ja ruohosipuli.
  5. Tarkista maku ja viimeistele keitto persiljasilpulla.