Toveri sai tämän herkullisen keiton ohjeen äidiltä. Viherpippurisulatejuusto antaa keitolle aika tulisen maun. Myös savuporosulatejuusto käy keittoon oikein hyvin.
240 g poronkäristystä tai saksanhirvikäristystä (pakaste)
1 tl suolaa
7½ dl vettä
1 lihaliemikuutio
500 g perunasipulisekoitusta
1 pss suikalejuureksia
250 g viherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
2½ dl kermaa
3 rkl tuoretta rakuunaa tai 1-2 tl kuivattua
silputtua ruohosipulia
1 dl persiljasilppua
- Ruskista käristysliha pannulla, lisää suola. Kuullota perunat ja juurekset pannulla.
- Kaada liha ja juurekset isoon kattilaan. Lisää vesi ja lihaliemkuutio.
- Sulata juusto kermaan pienessä kattilassa tai paistinpannulla. Kaada juustokerma muiden sekaan isoo kattilaan.
- Kun juurekset ja liha ovat kypsiä, pyöräytä sekaan rakuuna ja ruohosipuli.
- Tarkista maku ja viimeistele keitto persiljasilpulla.
Kommentit