1811286.jpg

Tässä Tortun leipomaan "juhlaleetaa".

JUHLAPITKO
(4 pitkoa, n. 48. viipaletta)

½ litran pullataikina

Täyte:
100g voita
1 kananmuna
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 pkt vaniljakastikejauhetta (Ekströms)
1 prk (300g) vadelma-marmeladia

Valmista ja kohota pullataikina

Sulata täytteen rasva ja jäähdytä hieman. Sekoita joukkoon muna, rahka, sokerit ja vaniljakastikejauhe.
 Jaa kohonnut pullataikina 4:n osaan. Kauli pala kerrallaan 30x35 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa
molemmilta reunoilta 10cm:n leveydeltä 10 vinosuikaletta. Levitä neljäsosa vaniljatäytteestä
taikinalevyn keskikaistaleelle. Peitä täyte vadelmamarmeladilla. Nostele taikinasuikaleet
vuoron perään molemmilta reunoilta täytteen päälle ristiin. Siirrä pitko pellille leivinpaperille. Peitä
leivinliinalla.
Valmista samoin muut pitkot. Kohota hyvin. Voitele kohonneet pitkot munalla ja
ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min.