Toveri leipasi torstai-illan ratoksi herkullisia pullia. Oon aikanaan saanu tän ohjeen eräältä leipurilta, muuntelin sitä hieman kotileivontaan sopivaksi. Samalla ohjeella voi tehdä myös Dallas-pullia. Tein ohjeella 45 pientä pullaa. Täytettä jäi hieman. Leivon sillä jotain muuta, esim marjapiirakan päällä täyte on mitä mainioin.
Taikina:
½ l maitoa
n. ½ rkl suolaa
2,4 dl sokeria
2 kuivahiivaa
1 kananmuna
200 g voita
1250 g vehnäjauhoja
Täyte:
300 g voita
200 g maitorahkaa
2,25 dl vaniljakreemijauhetta
2,4 dl sokeria
Stroissel:
45 g voita
1 dl sokeria
1½ dl karkeita vehnäjauhoja
Valmistus:
- Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää sokeri, suola, kananmuna. Sekoita hiiva osaan vehnäjauhoja. Alusta taikina ja lisää joukkoon pehmeä voi. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa reunoista.
- Anna taikinan levätä 15 min.
- Leivo taikinasta pyöreitä pikkupullia. Nostata 45 min. liinan alla.
- Valmista täyte sekoittamalla muut aineet pehmeään voihin tasaiseksi massaksi.
- Valmista stroissel sekoittamalla aineet keskenään.
- Paina kuoppa nousseiden pullien keskelle sormella tai esim. snapsilasilla. Voitele kananmunalla ja pursota täytettä kuoppiin. Ripottele pinnalle stroisselia.
- Paista 220 asteessa 10-13 min.
Kommentit