1860281.jpg

Toveri leipasi torstai-illan ratoksi herkullisia pullia. Oon aikanaan saanu tän ohjeen eräältä leipurilta, muuntelin sitä hieman kotileivontaan sopivaksi. Samalla ohjeella voi tehdä myös Dallas-pullia. Tein ohjeella 45 pientä pullaa. Täytettä jäi hieman. Leivon sillä jotain muuta, esim marjapiirakan päällä täyte on mitä mainioin.

Taikina:
½ l maitoa
n. ½ rkl suolaa
2,4 dl sokeria
2 kuivahiivaa
1 kananmuna
200 g voita
1250 g vehnäjauhoja

Täyte:
300 g voita
200 g maitorahkaa
2,25 dl vaniljakreemijauhetta
2,4 dl sokeria

Stroissel:
45 g voita
1 dl sokeria
1½ dl karkeita vehnäjauhoja

Valmistus:
  1. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää sokeri, suola, kananmuna. Sekoita hiiva osaan vehnäjauhoja. Alusta taikina ja lisää joukkoon pehmeä voi. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa reunoista.
  2. Anna taikinan levätä 15 min.
  3. Leivo taikinasta pyöreitä pikkupullia. Nostata 45 min. liinan alla.
  4. Valmista täyte sekoittamalla muut aineet pehmeään voihin tasaiseksi massaksi.
  5. Valmista stroissel sekoittamalla aineet keskenään.
  6. Paina kuoppa nousseiden pullien keskelle sormella tai esim. snapsilasilla. Voitele kananmunalla ja pursota täytettä kuoppiin. Ripottele pinnalle stroisselia.
  7. Paista 220 asteessa 10-13 min.
Seuraavana päivänä täytyi tietenkin tehdä lisää pullaa, kun tuota täytettä ja stroisselia jäi ylimäärästä. Tein pikaisesti Bostonpullan tapaisen. Sekoitin täytteen joukkoon pätkisrouhetta ja hasselpähkinäjauhetta. Stroisselin sekaan lisäsin myös hasselpähkinäjauhetta. Pullasta tuli yllättävän hyvää, puolikas meni tuossa tuokiossa. Vein kiireen vilkkaa puolikkaan pakkaseen vierasvaraksi.

1877120.jpg