Pyhäpäivän herkuksi Torttu leipoi maukasta suklaapiirakkaa. Tätä nautittiin kermaklöntin kera, nam .
SUKLAAPIIRAKKA
Pohja:
100g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
100g margariinia
100g tummaa suklaata
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 dl maitoa
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja kaakoa ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sulata margariini, lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja suola. Lisää maito ja suklaaseos. Sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 200 asteessa n. 25 min. Tarjoile jäähtynyt piirakka vanilja- tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit