Pyhäpäivän herkuksi Torttu leipoi maukasta suklaapiirakkaa. Tätä nautittiin kermaklöntin kera, nam Kieli ulkona.

SUKLAAPIIRAKKA

Pohja:

100g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

2½ dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

100g margariinia

100g tummaa suklaata

2 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

2 dl maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja kaakoa ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sulata margariini, lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja suola. Lisää maito ja suklaaseos. Sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 200 asteessa n. 25 min. Tarjoile jäähtynyt piirakka vanilja- tai kermavaahdon kanssa.