Torttu haki poikansa kanssa metsästä suppilovahveroita. Saaliista valmistettiin herkullista kinkku-suppispiirakkaa. Ohje löytyi Open kahvilasta.  Itse ohjetta hieman muuntelin. Tästä piiraasta jäi mm. aurajuusto pois, sillä en muistanut sitä kaupasta ostaa. Siitä huolimatta piirakka oli todella herkullista, mutta ensi kerralla valmistan tätä auran kera Kieli ulkona.

SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA

Pohja:

150g voita

100g juustoraastetta

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl vettä

Täyte:

250g suppilovahveroita

100g sipulia

2 rkl rasvaa

250g kinkkusuikaleita

200g juustoraastetta (Turunmaa)

75g aurajuustoa

4 munaa

2½ dl kuohukermaa

Sekoita taikinan aineet keskenään. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Hauduta sieni- ja sipulisilppua rasvassa. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min. Nauti hieman jäähtyneenä.