Toverin teki mieli mustaherukan makuista hyydykekakkua. Jääkaapista sattu löytymään juustokakkuun aineet. Löysin ohjeistani vanhan herukkaohjeen, hiukan tuunasin ohjetta omaan makuuni. Kun lisäsin kakkuun kiilteen, nousi pintaan vaaleaa vaahtoa, olikohan mehu liian kuumaa, en tiiä. Hieman pyörittelin mehua lusikalla niin, että pinta näyttäisi marmoroidulta. Spritsaukset valkosuklaasta hieman epäonnistu pienten häiriöiden takia, mutta itellehän tuo kakku tuli. Kakun päällä on myös raastettua valkosuklaata.
Pohja:
200 g Digestivekeksejä
60 g voita
Täyte:
8 liivatetta
200 g soseutettuja mustaherukoita
1 prk (200 g) maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2 ½ dl Flora vispiä
n. 100 g suklaata murusina
4 tippaa vanilja-aromia
sitruuna-aromia oman maun mukaan
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl sokeroitua mustaherukkamehua
Kiille:
2 liivatetta
1,25 dl sokeroitua mustaherukkamehua
- Pyöräytä keksit ja sula rasva monitoimikoneessa hienoksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruset vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin, kunnes saat täytteen valmiiksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, soseutetut marjat, suklaa ja aromit.
- Vaahdota sokeri ja munat. Lisää muiden joukkoon.
- Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Kaada ohuena nauhana seoksen joukkoon. Tarkista maku.
- Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
- Sulata kiilteen liivatteet kuumaan mehuun ja kaada varovasti hyytyneen kakun päälle. Laita jääkaapaain, kunnes kiille on hyytynyt. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit