2025972.jpg

2025974.jpg

2025973.jpg

 

 

Tilauksesta Torttu teki kaksi vadelmahyydykekakkua. Ilonan kakkulaatikossa oli ihania hyydykekakkujen ohjeita ja sieltä tämän ohjeen nappasin (Ilona oli tehnyt tästä mustaherukkaversion). Itse hieman ohjetta muuntelin. Tällä ohjeistuksella tuli kaksi kakkua. Alemman kakun kuvasta tuli hiukka pimiän näkönen, mutta kyllä se livenä oli yhtä ilosen värinen kuin tuo ylempiki J .

VADELMA HYYDYKEKAKKU

Pohja:

400g Digestive-keksejä

150 g voita

 

Täyte:

8 liivatelehteä
300 g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 keltuaista
4 rkl sitruunamehua
4 valkuaista
5 dl Flora vispiä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Sulata valkosuklaa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää valkuais- ja kermavaahdot varovasti sekoittaen suklaaseokseen.

Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

 

Kiille:

1½dl punaista mehua

2½ dl vettä
3dl  hyytelösokeria

600g jäisiä vadelmia

Kiehauta vesi ja mehu, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Lusikoi jäisillä marjoilla koristellun kakun päälle.