Toveri ja Torttu käyttää tätä herkkua kermakiisseliä täytekakkujen täytteenä. Alkuperäinen ohje on bongattu Herkkusuulta ja nyt matkan varrella itse olemme ohjetta hieman tuunanneet. Toveri keksi lisätä kuumaan kiisseliin suklaata ja niinpä näppärästi tästä saa muunneltua oman maun mukaan mitä ihanampia suklaakiisseleitä.

 

VANILJAKERMAKIISSELI

 

1 liivatelehti

2 1/2dl maitoa

2 rkl maizenaa

¾ dl sokeria

2 keltuaista

2tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia maun mukaan

(9 palaa suklaata)

2dl kermaa vaahdotettuna

Liota liivatelehti. Sekoita maito, maizena, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. (Sulata sekaan suklaapalat). Purista liivatelehdestä vesi pois ja liota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.