1269364158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toveri leipoi kynttiläkutsuille suolaiseksi herkuksi kinkkupiirakan. Piirakka on munaton. 

Pohja:

100 g pehmeää voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl juustoraastetta

6 rkl kermaa

  • Nypi voi, jauhot ja juustoraaste. Lisää kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Taputtele pohja piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. 
Täyte:
1 prk afrikan paprika -tuorejuustoa
1 pkt saunapalvikinkkua
½ paprika
pieni tuore parsakaali
1 prk fetaa
miniluumutomaatteja
1 pss juustoraastetta

  • Pieni kinkku ja paprika. Sekoita tuorejuuston kanssa ja levitä esipaistetun pohjan päälle.
  • Puolita tomaatit ja lisää kinkkuseoksen päälle.
  • Irrota parsakaalin "kukkaset" ja keitä niitä miedossa suolaliemessä muutama minuutti. Lisää piirakkaan.
  • Levitä fetakuutiot ja levitä juustoraaste päälimmäiseksi.
  • Paista piirakkaa 20-30 minuuttia 200 asteessa, kunnes piirakka on saanut kauniin värin.