1950887.jpg

Tämän piirakan ohjeen Torttu bongasi Herkkusuut -blogista. Ohje vaikutti niin hyvältä että sitä oli pakko testata heti. Ja kyllä kannatti. Tämä on superhyvää. Ohje päätyy ehdottomasti suosikkileivosten joukkoon.

NOUGAT -piirakka

Pohja:


300 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
6 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
1 prk (400g) pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min. Anna pohjan jäähtyä.

Levitä pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään (ite käytin pakkasessa kun oli niin kiire päästä maistamaan :)