1337534986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torttu hankki Pullahiiren makeat kakut -kirjan. Ihanista herkkuohjeista ensimmäisenä meni testiin tämä suklaakakku. Kirjassa kakku on gluteeniton, itse korvasin jauhot vehnäjauholla. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen.

GLUTEENITON SUKLAAKAKKU

Pohja:

200g maitosuklaata

200g voita

2½dl sokeria

5 kananmunaa

2dl gluteenitonta jauhoseosta

½ dl kaakaota

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

150g ranskankermaa

Sulata suklaa ja voi yhdessä. Nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilöiden kuivat aineet muutamassa erässä. Lisää ranskankerma ja voi-suklaaseos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada voideltuun 20-22cm vuokaan. Paista 175° n. 50 min. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi sisältä. Nosta kypsä kakku ritilän päälle jäähtymään.

Täyte ja kuorrute:

200g maitosuklaata

300g suolatonta voita (käytin normaalia)

4 kananmunan valkuaista

1½dl sokeria

4rkl vettä

2rkl kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

Sulata maitosuklaa. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Anna niiden kiehua 120 asteseen. Hieman ennen tuon asteen saavuttamista, laita valkuaiset monitoimikoneeseen vatkautumaan. Kaada sokeriliemi kulhon reunaa pitkin valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahto on jäähtynyt. Lisää pehmeä voi kuutioina joukkoon koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää sula suklaa sekä kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä hyvin sekaisin.

Leikkaa kakku kolmeen osaa. Laita alimmalle pohjalle 1/4 osa täytettä. Laita keskimmäinen kakkukerros päälle ja levitä sen pälle sama määrä täytettä. Laita ylin kakkukerros täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kakun kuorruteeksi päälle ja sivuille. Voit myös pursottaa osan kuorrutteesta kakun päälle. Koristele.