Isänpäiväpöytään Toveri leipoi hyvin makeita ja maukkaita muffinsseja. Erittäin helppo ja nopea ohje. Ohje löytyy kirjasta: the hummingbird bakery, leivonnaisia herkkusuille, kuuluisan konditorian suosikkireseptit. 

1321204664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hasselpähkinä-suklaakuppikakut  12 kpl

100 g (1½ dl) vehnäjauhoja

20 g (½ dl) kaakaojauhetta

140 g (1,6 dl) sokeria

1½ tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

40 g voita huoneenlämpöisenä

1,2 dl täysmaitoa

1 kananmuna

120 g pähkinäsuklaalevitettä

noin 36 kokoinaista, kuorittua hasselpähkinää koristeluun


Hasselpähkinä-suklaakuorrute:

250 g (n. 4 dl) tomusokeria siivilöitynä

80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

0,25 g täysmaitoa

80 g pähkinäsuklaalevitettä


12 koloinen, paperivuoilla vuorattu muffinipelti


Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.

Kaada maito hitaasti jauhoseokseen ja vatkaa hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Ota sekoittumattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. 

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes niiden pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Tee jäähtyneiden kuppikakkujen keskelle pieni syvennys ja täytä se nokareella pähkinäsuklaalevitettä.

Hasselpähkinä-suklaakuorrute: Vatkaa tomusokeri ja voi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella keskinopeudella tasaiseksi seokseksi. Säädä nopeus hiljaiseksi. Kaad hitaasti joukkoon maita, ja kun se on sekoittunut, käänn koneen nopeus suuremmalle. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia eli kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkempaa siitä tulee.

Sekoita pähkinäsuklaalevite kuorrutteen  joukkoon puuhaarukalla. Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle hasselpähkinä-suklaakuorrutetta ja koristele kukin kakku noin kolmella kokonaisella pähkinällä.