Toveri leipoi siskonpojan syntymäpäiville pääsiäisaiheisen hyydykekakun. Päälle näpersin pari tipusta ja pesä munilla. Kakku on halkaisijaltaan 28 cm.
Pohja:
300 g Digestivekeksejä
100 g sulaa voita
Täyte:
2½ dl Flora vispiä
1 prk Valion mandariini-juustokakkujugurttia
1 prk vaniljarahkaa
1 prk säilykemandariinia
1 levy valkosuklaata
1 rkl sitruunanmehua (maun mukaan)
5 liivatetta
reunoille persikan viipaleita
päälle raastettua valkosuklaata
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sula voi joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa reuna tuorekelmulla. Painele massa pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Lisää rahka, jugurtti, mandariinit, sulatettu valkosuklaa ja sitruunan mehu. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria, sitruunanmehua... Sulata liivatteet pieneen säilykemandariinimehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada ja tasoita keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Raasta päälle valkosuklaata.
HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!!
Kommentit