Tortun pikkumuru leipoi tämän ihanuuden. Äiskän apua tarvittiin vain suklaan sulatuksessa. Tässä maistuu ihanasti toffee, suklaa ja pähkinät . Nam, natsaa hyvin yhteen!

 

SUKLAA-SUOLAPÄHKINÄKAKKU

150g voita

3 munaa

2 dl sokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

12 Dumle karamellia

Kuorrutus:

200g maitosuklaata

2 dl suolapähkinöitä

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sulatettu voi.  Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22cm). Paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. Paista 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutteen suklaa. Kaada pähkinät kakulle ja valuta suklaa päälle. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.