Torttu löysi Pirpaliinan -blogista maukkaalta tuntuvan kuivakakun ohjeen. Tämä oli hyvää! Ei ehitty ees jähytteleen ja koristeleen sillä tämä korkattiin heti uunista ulos saatettua Hymy. Ohje kopsattu suoraan Pirpaliinalta. Suosittelen!

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

200 g voita tai margariinia 

 2 dl  sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
             1 dl (noin 60 g) valkosuklaarouhetta 

2 tl leivinjauhetta
2 dl paksua turkkilaista jogurttia (tavallista vaniljajugurttia)

Mustikkasydän:

1 1/2 dl (100 g) pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka huolellisesti.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, valkosuklaarouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta rengaskakkuvuokaan.

Sekoita keskenään jäiset mustikat, perunajauho ja sokeri. Painele taikinaan lusikalla tai sormin vako, johon levität mustikat. Nostele loppu taikina mustikoiden päälle.

Paista kakkua uunin alatasolla 150 asteessa 60–75 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.