Toveri leipoi pojan perinteeksi muodostuneeseen kaveripelipäivään kääretortun. Täytyipä torttuun testata marsipaanileikkelyä. Kivaa ja näpsäkkää hommaa. Tässä tämän kärtsän ohje:

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kääretorttupohjaa 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Täyte:

2½ dl kermaa

1 levy maitosuklaata

1 prk rahkaa

 1 rkl tomusokeria

4 tippaa vanilja-aromia

½ liivate

tilkka kahvia

+ mansikkahilloa

Päälle voikreemiä ja n. 1½ pötköä marsipaania 

 

  • Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sulatettu suklaa. Mausta vanilja-aromilla ja tomusokerilla. Sulata vähintään viisi minuuttia liotettu liivate kahvitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. 
  • Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkahillo ja kermarahkaseos. Kääri torttu rullalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat voikreemin:

 

75 g margariinia
1½-2 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua

 

  • Vatkaa vatkaimella voi vaaleaksi, lisää tomusokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Levitä kreemi kääretortun päälle.
  • Kauli marsipaani, koristele haluamallasi tavalla ja nosta kääretortun päälle.