Toveri sai työkaveriltaan tämän makoisan tortun ohjeen. Seuraavana päivänä tämä oli parhaillaan. 

 

Vadelmakakku

Pohja:

200 g pehmeää voita

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

200 g ranskankermaa

3/4 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

tilkka vettä

1 liivate

 

  1. Vaahdota voi ja sokeri. 
  2. Lisää voimakkaasti vatkaten muna.
  3. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot.
  4. Leivo taikina tangoksi ja anna kovettua kylmässä 20 minuuttia.
  5. Taputtele taikina vuoan pohjalle (halk. 26-28 cm).
  6. Paista pohja alimmalla tasolla 200 asteessa 18-20 minuuttia.
  7. Valmista täyte: Vatkaa ranskankerma vaahdoksi (4 min).
  8. Lisää fariinisokeri ja vatkaa hetken aikaa.
  9. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri.
  10. Sekoita vaahdot keskenään. 
  11. Liuota liivatetta kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. 
  12. Sulata liivate vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
  13. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
  14. Anna tortun olla hetken aikaa kylmässä.
  15. Levitä pakastevadelmat tortun päälle ja lisää hyytelösokerista tehty kakkukiille pakkauksen ohjeen mukaan.