Toveri sai työkaveriltaan tämän makoisan tortun ohjeen. Seuraavana päivänä tämä oli parhaillaan.
Vadelmakakku
Pohja:
200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
tilkka vettä
1 liivate
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää voimakkaasti vatkaten muna.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot.
- Leivo taikina tangoksi ja anna kovettua kylmässä 20 minuuttia.
- Taputtele taikina vuoan pohjalle (halk. 26-28 cm).
- Paista pohja alimmalla tasolla 200 asteessa 18-20 minuuttia.
- Valmista täyte: Vatkaa ranskankerma vaahdoksi (4 min).
- Lisää fariinisokeri ja vatkaa hetken aikaa.
- Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri.
- Sekoita vaahdot keskenään.
- Liuota liivatetta kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
- Sulata liivate vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
- Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
- Anna tortun olla hetken aikaa kylmässä.
- Levitä pakastevadelmat tortun päälle ja lisää hyytelösokerista tehty kakkukiille pakkauksen ohjeen mukaan.
Kommentit