1260037246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toveri leipoi pienen tytön ristiäisiin pienen munattoman, gluteenittoman ja laktoosittoman täytekakun. Pohjan ohje löytyi Leivontafoorumista. Ohje vastaa normaalia neljän munan pohjaa. Puolitin ohjeen ja paistoin sen pienessä n. 15 cm:n vuoassa. Pohjasta tulee aika tiivistä. Kakku on kostutettu sokerivesiliemellä. Väleihin sipaisin mansikkahilloa. Ensimmäisessä välissä on kinuskimousse ja toisessa vadelmamousse. Kakun kerma on Valion laktoositonta vispikermaa. Koristeet on marsipaania.

Pohja:

225 g kasvirasvapohjaista margariinia

2,25 dl sokeria

1½ kypsää banaania

6 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja

3 tl leivinjauhetta

1½ dl kuumaa vettä

  • Vahdota margariini ja sokeri.
  • Muussaa banaani ja lisää sokerimargariinivaahtoon.
  • Siivilöi aluksi 4 dl muiden joukkoon.
  • Lisää kuuma vesi.
  • Lisää loput jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • kaada jauhotetulle halkaisijaltaan 20 cm:n vuoalle ja paista 190 asteessa n. 50 minuuttia.