Toveri löysi helpon ja herkullisen suklaakakun ohjeen kirjasta: Suklaa, 70 ihanaa ohjetta. Tällä kakulla saa helposti makean nälän tyydytettyä.

 

 

Paholaisen kakku

Pohja:

125 g tummaa suklaata pieninä paloina

150 g voita

1½ dl tummaa ruokosokeria

1 rkl vaaleaa siirappia

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 vatkattua munaa

1 1/4 dl maitoa

Kuorrute:

3 dl sokeria

1 1/4 dl vettä

1 munanvalkuainen

muutama pisara vanilja-aromia tai 1 tl kahviesanssia tai 1 tl sitruunanmehua

 

  • Sulata suklaa, voi, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa.
  • Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda kulhoon. Tee keskelle syvennys, kaada siihen jäähtynyt suklaamassa ja sekoita.
  • Sekoita joukkoon munat ja vatkaa hyvin. 
  • Lisää lopuksi maito.
  • Voitele ja  jauhota 20 cm:n pyöreä, syvä kakkuvuoka, jossa on pystysuorat sivut. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 180 asteessa vähintään ½ tuntia. Oma uunini paistoi kakun kypsäksi noin 40 minuutissa.
  • Anna kakun jäähtyä ennen kuin levität kuorrutteen.
  • Kuumenna sokeria ja vettä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita. Anna kiehahtaa ja jatka keittämistä, edelleen sekoittamatta, kunnes sokerilämpömittari näyttää 115 astetta. Itse en omista moista mittaria, joten annoin seoksen kiehua jonkin aikaa. Sokeri-vesiseos selvästi paksuuntui.
  • Vatkaa valkuinen vaahdoksi.
  • Nosta sokeriliemi liedeltä. Odota, että poreilu loppuu, ja kaada sitten liemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana vatkaten samalla. Kun seos on paksua ja sameaa, lisää haluamasi aromi.
  • Levitä kakun yläpintaan ja sivuihin kuorrutetta. 
  • Ohjeen mukaan täytyy kuorrute levittää nopeasti ennen kuin se jähmettyy. Mulla ei ollu sellasia ongelmia. Ehkäpä kuorrute jähmettyisi nopeammin, jos sokerilientä keittäisi kauemmin. Laitoin kakun hetkeksi jääkaappiin kovettumaan, että sain koristeltua kakun päälle kiemuroita kaakaolla värjättyllä kuorrutteella.