Torttu sai työkaverilta kotimaisia omenia. Niistä sitten keittelin soseen ja väkersin omenaista suklaakakkua Kieli ulkona

OMENA-SUKLAAKAKKU

Omenasose:

1½ kg omenoita

1dl sokeria

1tl kanelia

½dl vettä

Kuori ja lohko omenat ja laita ne kattilaan. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lorauta vettä kattilan pohjalle. Keitä n. 20 min. Jäähdytä

Suklaakakkupohja:

2 munaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

½dl tummaa kaakaojauhetta

80g hasselpähkinärouhetta

100g tummaa suklaata 

50g voita

Sulata voi ja suklaa, anna vähän jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi suklaaseos. Paista 175 asteessa n. 10min. (Vuoan halkaisija n. 28cm)

Sokerikakkupohja:

2 munaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

Valmista samaan vuokaan sokerikakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho. Paista 175 asteessa n. 15min.

Omenamousse:

6 liivatetta

3dl kuohukermaa

1 prk vaniljakastiketta

200g valkosuklaata

2dl omenasosetta

Vatkaa erikseen kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Lisää sulatettu valkosuklaa ja liivateliuos. Lisää omenasose.

Kostutukseen:

Omenamehua

Kokoa kakku irtopohjavuokaa. Laita alimmaiseksi suklaakakkupohja. Kostuta omenamehulla. Levitä pintaan omenasosetta. Nosta päälle sokerikakku, kostuta hieman. Sivele pintaan omenasosetta ja lusikoi lopuksi omenamousse vuokaan. Tasoita pinta. Hyydytä viileässä seuraavaan päivään.