Toveri: Täytekakkua tehdessä iski Daim-moussen himo. Leivoin nopeat leivokset makean nälkään. Pohjan ohje tässä:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut jauhot.
  • Paista pellillä 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Daim-mousse:

1 kananmuna

½ dl sokeria

n. 1½ dl Flora vispiä

½ prk maitorahkaa

vaniljasokeria

½ levyä sulatettua Daimsuklaata

1 liivate

tilkka kahvia

  • Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka. Mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa, lisää rahkakerman joukkoon. Vaahdota sokeri ja kananmuna keskenään, lisää varovasti muun seoksen joukkoon. Liota liivatetta kylmässä vedessä vähintään viisi minuuttia. Sulata liivate kuuman kahvitilkan joukkoon. Sekoita kermasokseen ohuena nauhana.

 

Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä pohjan päälle ohuesti mansikkahilloa. Hillon päälle mousse ja kanneksi toinen puoli pohjasta. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken. Leikkaa sopivan kokoisia leivospaloja. Koristele haluamallasi tavalla.