Toverin teki taas mieli suklaista kakkua. Tämän ohjeen löysin Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun.

 

Pohja:

80 g tummaa suklaata

1 dl kermaa

200 g margariinia

1 3/4 dl sokeria

3 kananmunaa

40 g mantelijauhetta

1 rkl amarettoa, laitoin kaakaokahvilikööriä

2 tl leivinjauhetta

2½ dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

 

Täyte:

1 liivatelehti

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 appelsiintuorejuustoa

250 g maitorahkaa

1 rkl appelsiinimehua

300 g appelsiinmarmeladia

 

Kuorrutus:

100 g margariinia

1 dl tomusokeria

100 g tummaa suklaata

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

  • Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.
  • Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  • Lisää varovasti joukkoon sekoittaen mantelijauhe ja amaretto.
  • Lisää joukkoon jäähtynyt suklaakermaseos.
  • Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot.
  • Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 min.
  • Kumoa hieman jäähtynyt kakku.
  • Valmista täyte. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
  • Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita keskenään vaniljavaahto, tuorejuusto ja maitorahka.
  • Kuumenna appelsiinmehu ja liota kylmästä vedestä puristettu liivatelehti mehuun.
  • Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  • Levitä alimmalle kakkupohjalle appelsiinimarmeladia. Lisää marmeladin päälle puolet täytteestä.
  • Laita toinen kakkupohja täytteen päälle. Levitä sille appelsiinmarmeladia ja loput täyttestä.
  • Aseta viimeinen kakkupohja täytteen päälle.
  • Valmista kuorrutus vaahdottamalla pehmeä voi ja tomusokeri.
  • Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele esimerkiksi appelsiinimarmeladikoristeilla. Itse tein suklaasta kukka ja sydänkoristeita.