Tämän helpon ja herkullisen porkkanakakun ohjeen Torttu löysi Emerald city -blogista. Tällä ohjeella tuli kaksi kakkua pyöreään piirakkavuokaan. Vaihtoehtoisesti kakun voi paistaa uunipannulla.
PORKKANAKAKKU
Pohja:
4 3/4 dl sokeria
2½ dl auringonkukkaöljyä
4 munaa
5dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
(1 tl vaniljasokeria)
5 dl porkkanaraastetta
Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinaan porkkanaraaste. Paista 175 asteessa kunnes taikina on keskeltäkin kypsää.
Kuorrutus:
110g pehmeää voita
200g tuorejuustoa
450g tomusokeria
vanilja-aromia
Sekoita kulhossa kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
Kommentit