1245612017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torttu testati uutta ohjetta. Tästä tulikin niin tuhtia tavaraa, että maken nälkä hiljeni jo pienellä palasella Kieli ulkona

RANSKALAINEN MOKKATORTTU

Pohja:

300g mantelimassa

4 valkuaista

Raasta mantelimassa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto mantelimassaan. Pursota taikinasta kolme, n. 20cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää pohjaa ja paista 200 asteessa n.10-15min. Jäähdytä pohjia vähän ennen kuin irroitat ne paperista. Tasoita reunat pyöreiksi pohjien ollessa vielä lämpimiä.

Täyte ja kuorrutus:

200g pehmeää voita

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3 keltuaista

3rkl pikakahvijauhetta

2 rkl kuumaa vettä

Vatkaa rasva, lisää sokerit. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallan. Liuota kahvijauhe kuumaan veteen ja jäähdytä. Lisää kahvi tipottain voivaahtoon.

Levitä vajaan puolet mokkatäytteestä kerrosten väliin. Peitä pinta ja reunat ohuella täytekerroksella. Pursota loput täytteestä koristeeksi.

Itse tein hieman reilumman satsin täytettä kuin ohjeessa. Osan kuorrutteesta värjäsin kaakaolla ja maustin rommiaromilla. Tästä seoksesta pursotin kreemiruusuja.